COLHEITA 2003 Cask Nr. 139

 

COLHEITA 2003 Cask Nr. 139

At finde den helrigtige fad blandt flere kan være et hårdt og vanskeligt arbejde, men efter en hel dag i vinkældrene, blev der udvalgt 5 forskellige fade som skulle eftersmages nogle dage sener.

Ens smagsløg kan blive hel bedøvet når der skal smages på så mange forskellige fade, og det bliver pludselig vanskeligt at skelne mellem de små nuancer.

Efter en uges tid, var det igen tid til at prøvesmage, og nu var det klart at fad nr. 139 skilte sig væsentligt ud fra de andre fire, med en rund og behagelig smag, men dog lige med en lille kant af tanninen.

Vinen havde ligget på et 14.000 liter stor egetræs tank (Balseiro) i de første 11 år, hvorefter den var delt ud på små 550 liters fade (pipa).

Fad nr. 139 er en over 50 år gammel egefad, som er godt mættet med portvin og derfor ikke afgiver træsmag til vinen af betydning og heller ikke trækker farve ud af vinen af betydning, derfor er vi endt op med en Colheita som stadig har den røde farve og et hint af tanniner.

Vinmager Claudia, var også hurtig til at vurdere at denne Colheita havde potentiale til yderlig udvikling, når vi undlod af filtrere vinen, og kan derfor flaske lageres i mindst 10 år.

Fældes for alle de Colheita´s vi med tiden vil udvælge, vil druerne stamme fra A klassificerede marker, og der vil altid blive udvalgt et fad af gangen som bliver flasket.